Παραδοσιακό !

Αγιορείτικα γλυκά του Κουταλιού 450γρ – Ιερό Κελλί Αρχαγγέλων

6.007.00

Αγιορείτικα γλυκά του κουταλιού, μπορούμε να τα απολαύσουμε μόνα τους, επάνω στο γιαούρτι, στο παγωτό, στην φρυγανιά, στο ψωμί, στα μπισκότα, στην γλυκιά πίτα μας.

Εκκαθάριση
-
+

Περιγραφή

Αγιορείτικα γλυκά του Κουταλιού 450γρ – Ιερό Κελλί Αρχαγγέλων

Πως ξεκίνησαν να φτιάχνονται τα Γλυκά του Κουταλιού ;

Κάθε εποχή έχει τα φρούτα της, γι’αυτό έφτιαξαν οι Μοναχοί αυτά τα καταπληκτικά γλυκά του κουταλιού και μαρμελάδες για να τα απολαμβάνετε όλο το χρόνο.

Η ιστορία τους ξεκίνησε πριν από εκατοντάδες χρόνια, από την ανάγκη των νοικοκυρών να συντηρήσουν φρούτα και άλλους καρπούς για όλο το έτος. Άλλοτε τα αφυδάτωναν στον ήλιο, άλλοτε τα έκαναν μαρμελάδες ή – όπως στην περίπτωσή μας – τα έβραζαν σε σιρόπι.

Με το πέρασμα των χρόνων όμως οι συνταγές και οι τεχνικές εξελίχθηκαν και το γλυκό του κουταλιού αναδείχθηκε σε βασικό στοιχείο της ελληνικής γαστρονομικής παράδοσης.

Η συνταγή των «φρούτων σε σιρόπι» μπορεί να θυμίζει σαν γενική περιγραφή το «γλυκό του κουταλιού» αλλά δεν ανταποκρίνεται στην πραγματική τέχνη και τη νοστιμιά που κρύβουν οι ελληνικές συνταγές.

Οι διαδικασίες πριν από το βράσιμο, ο χρόνος και οι τρόποι βρασίματος, τα καρυκεύματα και τα μυρωδικά απογείωσαν τη φυσική νοστιμιά των ελληνικών φρούτων και δημιούργησαν ένα γευστικό κεφάλαιο στην ιστορία των γλυκών που αγαπήθηκαν ανά τον κόσμο.

Τα γλυκά του κουταλιού μπορούμε να τα απολαύσουμε μόνα τους, επάνω στο γιαούρτι, στο παγωτό, στην φρυγανιά, στο ψωμί, στα μπισκότα, στην γλυκιά πίτα μας, μέσα στο τσάι μας!

Οι επιλογές είναι ανεξάντλητες όπως και η φαντασία μας!

Σας προτείνουμε βέβαια μόλις σερβίρετε αυτό το υπέροχο γλυκό του Κουταλιού να ακούσετε παράλληλα και αυτό το υπέροχο Τραγούδι

Δείτε εδώ το Αυθεντικό Αγιορείτικο Μέλι

Επιπρόσθετες Πληροφορίες

Βάρος 0.5 kg
Επιλογή Φρούτου

Φράουλα, Κεράσι, Σύκο, Περγαμόντο, Καρπούζι, Καρύδι, Κυδώνι, Πορτοκάλι, Βύσσινο, Νεράτζι, Σταφύλι

Μπορεί επίσης να σας αρέσει…