Με Γλυκάνισο !

Αγιορείτικο τσίπουρο με γλυκάνισο 200ml 500 ml Καρακαλληνό

5,0010,00

Αγιορείτικο τσίπουρο με γλυκάνισο 200ml 500 ml Καρακαλληνό . Παρασκευάζεται και εμφιαλώνεται αποκλειστικά από την Ιερά Μονή Κάρακάλλου.

Εκκαθάριση
-
+
ISBN Κωδικός προϊόντος: Μ/Δ Κατηγορίες: , Ετικέτες: ,

Περιγραφή

Αγιορείτικο τσίπουρο με γλυκάνισο 200ml 500 ml Καρακαλληνό

Εξαιρετικό τσίπουρο με γλυκάνισο το οποίο παρασκευάζεται και εμφιαλώνεται αποκλειστικά από την Ιερά Μονή Κάρακάλλου.

Για το καλοκαίρι με ένα Αγιορείτικο μεζέ.

Η απόσταξη είναι διεργασία η οποία λαμβάνει χώρα στη συσκευή απόσταξης (αποστακτήριο)

και βασίζεται στη διαφορετική θερμοκρασία υγροποίησης των ατμών των συστατικών του γλεύκους .

Εν προκειμένω μας ενδιαφέρει η αιθυλική αλκοόλη, το κοινώς αποκαλούμενο οινόπνευμα ή αλκοόλ.

Πιο αυστηρά, ως απόσταξη ορίζεται η διεργασία διαχωρισμού κάποιου συστατικού ενός μίγματος από το ίδιο το μίγμα.

Η μέθοδος συνίσταται στη θέρμανση του μίγματος μέχρις ότου σχηματιστούν οι ατμοί του συστατικού που θέλουμε να διαχωρίσουμε, δηλ. της αιθυλικής αλκοόλης.

Οι ατμοί περνάνε από το συμπυκνωτή, όπου ψύχονται με τη βοήθεια νερού, οπότε υγροποιούνται και προκύπτει το τσίπουρό μας.

Επειδή η διαδικασία του βρασμού, δηλ. της παραγωγής ατμών, αλλά και της υγροποίησης πρέπει θεωρητικώς να γίνονται σε σταθερές θερμοκρασίες.

Είναι προφανές ότι η θερμοκρασία θέρμανσης αλλά και η ροή του νερού, δηλ. η ψύξη του συμπυκνωτή, είναι πολύ κρίσιμες παράμετροι για την επιτυχή έκβαση της διεργασίας.

Σχηματικά, η αρχή λειτουργίας της απόσταξης παρουσιάζεται στη διπλανή εικόνα.

Αν η ποσότητα του γλεύκους μας είναι μικρή, δηλ. της τάξης των 5-10 λίτρων, τότε μπορούμε να το αποστάξουμε μόνοι μας στο σπίτι,

αγοράζοντας ή κατασκευάζοντας μια ερασιτεχνική συσκευή απόσταξης, ανάλογη με αυτή του σχήματος.

Μεγαλύτερες όμως ποσότητες έχουν νομικά προβλήματα αλλά και άλλα, πρακτικής φύσεως και σημασίας,

όπως το πώς θα απαλλαγούμε από το υποπροϊόν του αποστακτηρίου (λάσπη), το πώς θα διατηρήσουμε το χώρο καθαρό κλπ.

Επίσης σημαντικό είναι και το ζήτημα του χρόνου: η απόσταξη είναι μια αργή διαδικασία και μια μικρή συσκευή

σημαίνει ενδεχομένως πάρα πολλές μέρες προκειμένου να πάρουμε την ποσότητα τσίπουρου που θέλουμε.

Απόσταξη από Οίνο

Αλκοολικοί Βαθμοί:  40%

τσιπουρο αγιου ορουσ

τσιπουρο με γλυκανισο θερμιδεσ

τσιπουρο με μελι

τσιπουρο με μεζε

 

Επιπρόσθετες Πληροφορίες

Βάρος 0.500 kg
Ποσότητα

200ml, 500ml