Η Αγία Κυριακή που γιατρεύει την κατάθλιψη. 1′

Η Αγία Κυριακή που γιατρεύει την κατάθλιψη. 1′

Έχουμε αναφερθεί στο σεπτό βίο της Αγίας Κυριακής σε άλλο άρθρο που μπορείτε να βρείτε ΕΔΩ

Στην Αγία Κυριακή γνωρίζουμε την ιδιότητα χάριτι Αγίου Πνεύματος να γιατρεύει την κατάθλιψη στους πιστούς. Αυτή η πεποίθηση προέκυψε από τα θαύματα που έχει διαπράξει η Αγία Κυριακή, αλλά και από ένα στίχο του παρακλητικού κανόνα που διαβάζουμε για εκείνη.

Νυκτός Χριστοῦ μάρτυς καί σκοτασμοῦ, τῆς πλάνης φυγοῦσα, ἠξιώθης θείου φωτός, καμέ φωτισθῆναι ταῖς λιταίς σου, θεοφεγγέσιν ἀκτίσι ἀξίωσον.

Η αναφορά αυτή προσδίδει στην Αγία Κυριακή το κατόρθωμα να πιστέψει τόσο πολύ στο Χριστό, όπου διέφυγε από κάθε ψυχικό πόνο και κάθε πλάνη που τον προκαλούσε !

Άλλωστε το τέλος της είναι χαρακτηριστικό της Αγιότητάς της. Την στιγμή που ο δήμιος ετοιμαζόταν να την εκτελέσει η Αγία Κυριακή προσευχήθηκε και Άγγελος Κυρίου πήρε την ψυχή της για να την παραδώσει στο Νυμφίο Χριστό. Δεν πρόλαβες κανείς να την εκτελέσει.

Την Αγία Κυριακή επικαλούνται χιλιάδες πιστοί κάθε φορά για να γιατρέψει κάθε ψυχικό πόνο και την κατάθλιψη, πάντα βέβαια χάριτι Αγίου Πνεύματος.

Παναγία Τριάς Ελέησον ημάς, Κύριε Ιησού Χριστέ, Ελέησον με, Υπεραγία Θεοτόκε Σώσον ημάς.

αγια κυριακη προστατης, Αγια κυριακη θαυματα, αγια κυριακη της καταθλιψης, αγια κυριακη βιος, αγια κυριακη εικονες, αγια κυριακη βολος, Ποτε γιορταζει η αγια κυριακη, Αγία Κυριακή που τιμάται σήμερα, Αγία Κυριακή που τιμάται σήμερα, η Αγία Κυριακή που τιμάται, ήταν η Αγία Κυριακή που, απειλείται κατοικημένη περιοχή, Διαβάστε Επίσης Θεσσαλονίκη, Ποια ήταν η Αγία Κυριακή, της Αγίας Κυριακής