Η Νηστεία του Δεκαπενταύγουστου και τι τρώμε. 1′

Η Νηστεία του Δεκαπενταύγουστου και τι τρώμε. 1′

Στη νηστεία της Παναγίας νηστεύουμε κρέας, γαλακτοκομικά, ψάρι, λάδι, κρασί. Ας δούμε περισσότερες λεπτομέρειες από διάφορες πηγές.

Από την 1η Αυγούστου μέχρι και την 14η Αυγούστου προς τιμήν της εορτής της Κοιμήσεως της Θεοτόκου, της μεγαλύτερης Θεομητορικής εορτής της Εκκλησιας μας.

Η νηστεία αυτή είναι αυστηρή. Νηστεύουμε από λάδι όλες τις ημέρες.

Κατάλυση οίνου και ελαίου έχουμε μόνο τα Σάββατα και τις Κυριακές που παρεμβάλλονται. Ψάρι καταλύουμε μόνο στην εορτή της Μεταμορφώσεως του Σωτήρος μας (6 Αυγούστου).

Εάν η ημέρα της Κοιμήσεως της Θεοτόκου (15 Αυγούστου) συμπέσει ημέρα Τετάρτη ή Παρασκευή, τρώμε μόνο ψάρι και όχι κρέας.

Η Κοίμηση της Θεοτόκου εορτάζεται στις 15 Αυγούστου. Στην Ελλάδα γιορτάζεται με ιδιαίτερη λαμπρότητα σε πολλά μέρη της χώρας, ονομάζεται δε και «Πάσχα του καλοκαιριού».

Κατά την παράδοση, όταν η Παναγία πληροφορήθηκε άνωθεν τον επικείμενο θάνατό της, προσευχήθηκε στο όρος των Ελαιών, ετοιμάστηκε και ανέφερε το γεγονός στους Αποστόλους.

Επειδή κατά την ημέρα της κοίμησης δεν ήταν όλοι οι Απόστολοι στα Ιεροσόλυμα, μια νεφέλη τους άρπαξε και τους έφερε κοντά της.

Την τοποθέτησαν στο μνήμα της Γεσθημανής. Μετά από τρεις μέρες ο τάφος ήταν άδειος. Η Παναγία ανελήφθη στους ουρανούς.

Νηστεία Κατά την παράδοση, είθισται περίοδος νηστείας για τη συγκεκριμένη εορτή, που καθιερώθηκε τον 7ο αιώνα.

Αρχικά ήταν χωρισμένη σε δύο περιόδους, εκείνη πριν την γιορτή της Μεταμόρφωσης του Σωτήρα και εκείνη πριν της γιορτής της Κοίμησης της Θεοτόκου.

Το 10ο αιώνα, συνενώθηκαν σε μια νηστεία που περιλαμβάνει 14 ημέρες και ξεκινά την 1η Αυγούστου.

Απαραίτητο το μυστήριο της ιερας Εξομολογησεως αυτήν την περίοδο φυσικά ,που θα μας καθαρίσει προετοιμάζοντας μας να κοινωνησουμε το Σώμα και το Αίμα Του Σωτήρα μας !

Αυτή είναι ουσιαστικά η γιορτή, όταν γιορτάζουμε οι χριστιανοί οποιοδηποτε γεγονός της ζωής Του Κυρίου η της Παναγίας μας έτσι αρχίζοντας το ‘’πνευματικό πανηγυρι‘’ από την Αθάνατη Τράπεζα των αχράντων μυστηρίων και έπειτα περνώντας στο υλικό τραπέζι που είναι κι αυτό ασφαλώς απαραίτητο κι ευλογημένο, προσφέροντας οικογενειακή συνοχή και ευλογία ουράνιο !

Η Χάρη της Παναγίας να σκεπάζει όλους και να ευλογεί την ζωή μας ! Καλό αγώνα και καλή Παναγία !

Νηστεια δεκαπενταυγουστου τι τρωμε, Νηστεια δεκαπενταυγουστου 2022, Νηστεια 15 αυγουστου ποτε ξεκιναει, Νηστεία 15 αυγούστου 2022, Υπαπαντησ νηστεια, Εισοδια τησ θεοτοκου νηστεια, Νηστεια 15 αυγουστου τι τρωμε, Νηστεια 15 αυγουστου 2022, Κοιμήσεως της Θεοτόκου, Τετάρτη ή Παρασκευή, Από την η Αυγούστου, διάρκεια της συγκεκριμένης νηστείας είναι, ξεκινάει η νηστεία του Δεκαπενταύγουστου, η Νηστεία του Δεκαπενταύγουστου, του Δεκαπενταύγουστου και τι, νηστεία της Παναγίας μας, της Υπεραγίας Θεοτόκου, μπορούμε να φάμε, νηστεία του Δεκαπενταύγουστου, Η νηστεία του, Νηστεία του Δεκαπενταύγουστου, Δεκαπενταύγουστου Πότε ξεκινά, του Δεκαπενταύγουστου και τι, της Μεταμορφώσεως του Σωτήρος, της Κοιμήσεως Θεοτόκου, μπορούμε να φάμε, εορτή της Μεταμορφώσεως του, η Αυγούστου μέχρι και