Ο Άγιος Κυπριανός και η Αγία Ιουστίνη τιμώνται 2 Οκτωβρίου

Ο Άγιος Κυπριανός και η Αγία Ιουστίνη τιμώνται 2 Οκτωβρίου

Ο Άγιος Κυπριανός ήταν πλούσιος, ευγενής, φιλόσοφος από την Καρχηδόνα της Λιβύης. Έζησε στα χρόνια του Δεκίου 249 – 251 μ.Χ και εξασκούσε τη μαγική τέχνη στην Αντιόχεια.

Κάποτε ένας ειδωλολάτρης ονόματι Αγλαΐδας ερωτεύτηκε μια Χριστιανή παρθένο που ονομαζόταν Ιούστα. Η κοπέλα δεν ανταποκρινόταν στον έρωτά του κι εκείνος κατέφυγε στο διάσημο μάγο Κυπριανό.

Όλα όμως τα μαγικά τεχνάσματα του Κυπριανού αποδείχθηκαν ανώφελα μπροστά στην σταθερή άρνηση της Χριστιανής κόρης.

Παραδεχόμενος την χρεωκοπία της τέχνης του, έκαψε τα μαγικά του βιβλία ενώπιον του Επισκόπου Ανθίμου, ζητώντας να βαπτισθεί και να γίνει ιερεύς.

Πράγματι, ανήλθε όλες τις ιερατικές βαθμίδες και τέλος εξελέγη Επίσκοπος Καρχηδόνος. Μαζί του παρέλαβε και την Ιούστα, την οποία χειροτόνησε διακόνισσα μετονομάζοντάς την Ιουστίνα.

Έδειξε αποστολικό ζήλο και γι αυτό το διέβαλαν στον Δέκιο.

Εξορίσθηκε στην Αντιόχεια, όπου και φυλακίσθηκε και αργότερα στη Νικομήδεια, όπου ο Κλαύδιος τον αποκεφάλισε μαζί με την Ιουστίνη.

Τα λείψανά τους τα παρέλαβαν ευλαβείς Χριστιανοί και τα μετέφεραν στην Ρώμη, όπου και τα έθαψαν στον επισημότερο λόφο της πόλεως.

Αγια ιουστινη βικιπαιδεια, αγια ιουστινη βιος, αγιος κυπριανος χασια, αγιος κυπριανος αθηνα, αγ. κυπριανού, φυλή, αγιος κυπριανος προσευχη, αγιος κυπριανος προστατης, αγιος κυπριανος εκκλησια, ευγενής φιλόσοφος από την Καρχηδόνα, πλούσιος ευγενής φιλόσοφος από την, Ο Άγιος Κυπριανός ήταν πλούσιος, Άγιοι Κυπριανός και, Άγιος Κυπριανός και η Αγία, Ο Άγιος Κυπριανός και η, Άγιοι Κυπριανός και, πόλη της Καρχηδόνας, Κυπριανός ήταν πλούσιος ευγενής φιλόσοφος, Κυπριανός ήταν πλούσιος ευγενής φιλόσοφος, Άγιος Κυπριανός ήταν πλούσιος ευγενής, ήταν πλούσιος ευγενής φιλόσοφος από,