Συνταγή για Αγιορείτικα μελομακάρονα 1h

Συνταγή για Αγιορείτικα μελομακάρονα 1h

Φτιάξτε Παραδοσιακά μελομακάρονα με την Αγιορείτικη Συνταγή και συνδυάστε τα με αυθεντικό αγιορείτικο μέλι και εξαιρετικό παρθένο λάδι από τους ελαιώνες οργανικής καλλιέργειας του Αγίου Όρους.

Χρόνος εκτέλεσης 1 ώρα. Πατήστε για λεπτομέρειες για την πηγή των υλικών

Η συνταγή για τα παραδοσιακά μελομακάρονα χρειάζεται μόλις μια ώρα για να εκτελεστεί ενώ συνδυάζεται άψογα με το γνήσιο και ανόθευτο μέλι Αγίου Όρους.

Επιλέξτε ανάμεσα σε αγιορείτικο μέλι σουσούρας, πεύκου, ερείκης με πεύκο, βελανιδιάς, ανθέων και ελάτης. Μπορείτε επίσης αν δεν θέλετε να είναι πολύ γλυκά να χρησιμοποιήσετε καστανόμελο που μπορούν να δοκιμάσουν και οι άνθρωποι που έχουν ζάχαρο!

Συνταγή για Αγιορείτικα

Υλικά για τα αυθεντικά αγιορείτικα μελομακάρονα

  • 800 γρ. λάδι
  • 1 φλιτζάνι ζάχαρη
  • 2 κουταλάκια σόδα
  • 1 νεροπότηρο χυμό πορτοκαλιού
  • 2 κουταλάκια μπέηκιν-πάουντερ
  • 1 κρασοπότηρο κονιάκ
  • 2 κουταλάκια κανέλα
  • 2 κιλά περίπου καρυδόψιχα (για πασπάλισμα

Υλικά για το σιρόπι

  • 750 γρ. ζάχαρη
  • 500 γρ. νερό
  • 200 γρ. αγιορείτικο μέλι

Πατήστε εδώ για να δείτε την εκτέλεση

Χτυπάμε το λάδι με τη ζάχαρη.

Διαλύουμε τη σόδα και το μπέικιν στο κονιάκ και τα ρίχνουμε στο λάδι με τη ζάχαρη.

Προσθέτουμε τα υπόλοιπα υλικά (εκτός από το αλεύρι) και ανακατεύουμε καλά.

Ρίχνουμε μετά σιγά σιγά το αλεύρι (ίσως να μην το πάρει όλο) και ζυμώνουμε μέχρι που η ζύμη να μην κολλάει στα χέρια μας.

Πλάθουμε τα μελομακάρονα, τα αραδιάζουμε σε λαδωμένο ταψί και τα ψήνουμε σε μέτριο φούρνο για μισή ώρα. Ετοιμάζουμε το σιρόπι και το αφήνουμε να κρυώσει.

Όταν βγάλουμε τα μελομακάρονα από τον φούρνο, τα βουτάμε στο σιρόπι και τα βάζουμε σε πιατέλα. Από πάνω ρίχνουμε τριμμένη καρυδόψιχα.