Τι είναι η Τίμια Εσθήτα της Θεοτόκου όπου Εορτάζουμε στις 2 Ιουλίου

Τι είναι η Τίμια Εσθήτα της Θεοτόκου όπου Εορτάζουμε στις 2 Ιουλίου

Στις 2 Ιουλίου κάθε έτους εορτάζουμε την Κατάθεση της Τίμιας Εσθήτας της Θεοτόκου όπου φυλασσόταν στην Εκκλησία της Παναγίας των Βλαχερνών.

Η Τίμια Εσθήτα είναι το Πανωφόρι της Υπεραγίας Αειπαρθένου Θεοτόκου Ημών Δεσποίνις και όχι η Τίμια Ζώνη όπως κάποιοι εσφαλμένα το Συγχέουν με την κατάθεση της Τίμια Ζώνης που εορτάζεται στις 30 Αυγούστου εκάστου Έτους.

Η Τίμια Εσθήτα (το πέπλο) δόθηκε σε μία γυναίκα, από την Παναγίας την ίδια, λίγο πριν την κοίμηση Της. Η γυναίκα αυτή έδινε την Εσθήτα αυτή από γενιά σε γενιά, κρατώντας μυστική την ύπαρξή της.

Με την μυστικότητα προστατευόταν από εχθρούς που ήθελαν να την λεηλατήσουν ή από όσους ήθελαν να την εκμεταλλευτούν /εξαφανίσουν.

Από την τελευταία γυναίκα όπου την κατείχε και δεν είχε παιδιά να την δώσει, πάρθηκε μυστικά από δύο Πατρικίους όπου την οδήγησαν στην Κωνσταντινούπολη και την έκρυψαν στην Εκκλησία των Αποστόλων Πέτρου και Μάρκου.

Τα θαύματα εξ αρχής από την Γαλιλαία έως την Βασιλεύουσα ήταν χιλιάδες. Όσοι άρρωστοι πλησίαζαν γινόντουσαν καλά. Όσοι ήταν θλιμμένοι έβρισκαν χαρά και γαλήνη.

Κατά την πολιορκία των Ρώσων όταν έκαναν Λιτανεία ο Πατριάρχης με τον Λαό και τον Αυτοκράτορα, Ο Ρωσικός Στόλος καταστράφηκε από θαλασσοταραχή και οπισθοχώρησε. Η Παναγία έσωσε την Πόλη.

Κατά την Σταυροφορία εκλάπη και βρίσκεται έως και σήμερα σε Μονή στη Γαλλία.

Που βρισκεται η τιμια εσθητα, εσθητα της παναγιας, εσθήτα ορισμός, Μαφοριο, Το φορεμα τησ παναγιασ, Μαφόριο σημασια, Εσθητα ρουχα, Εσθητα αρχαια, Παναγία δεν μας άφησε λείψαν, λείψανo καθώς μετέστη Αν και, Σύμφωνα με την παράδοση της, Τιμίας Εσθήτος της Υπεραγίας Θεοτόκου, της Τιμίας Εσθήτος Υπεραγίας, χιτώνα της Παναγίας, liturgy of st john chrysostomos, divine liturgy of st john, Τιμίας Εσθήτος της Υπεραγίας Θεοτόκου, Εσθήτα της Παναγίας που προσκυνούν, Παναγίας που προσκυνούν οι πιστοί, Κωνσταντίνου και Ελένης στο Δάλι, πιστοί στο ναό Κωνσταντίνου και, παράδοση της Εκκλησίας η Παναγία, μας άφησε λείψανo καθώς μετέστη, άφησε λείψανo καθώς μετέστη Αν, άφησε λείψανo καθώς μετέστη Αν, με την παράδοση της Εκκλησίας, με την παράδοση της Εκκλησίας