Η Γέννηση του Τιμίου Προδρόμου Ιωάννη του Βαπτιστή 24 Ιουνίου

Η Γέννηση του Τιμίου Προδρόμου Ιωάννη του Βαπτιστή 24 Ιουνίου

Απολυτίκιο Αγίου Ιωάννη του Προδρόμου και Βαπτιστού Του Χριστού

Σήμερα εορτάζεται το Γενέθλιο του Ιωάννη του Βαπτιστή. Όπου είναι ο Τίμιος Πρόδρομος για τον ερχομό του Μεσσία Σωτήρα μας Κυρίου Ιησού Χριστού, Υιού και Λόγου του Πατρός. Το Δεύτερο πρόσωπο της Αγίας Τριάδας.

Ο Πατέρας του Τιμίου Προδρόμου ήταν Ιερέας. Κάποια ημέρα την ώρα του θυμιάματος, είδε μέσα στο θυσιαστήριο άγγελο Κυρίου, ο οποίος του ανήγγειλε ότι θα αποκτούσε γιο τον οποίο θα ονόμαζε Ιωάννη.

Ο Ζαχαρίας σκίρτησε από χαρά , αλλά δυσπιστούσε. Η γυναίκα του ήταν ηλικιωμένη και στείρα και άρα ήταν αδύνατο να κυοφορήσει και αυτές τις αμφιβολίες τις εξέφρασε στον άγγελο ο οποίος του απάντησε ότι το παιδί θα γεννηθεί και εκείνος θα τιμωρηθεί για την απιστία του, παραμένοντας κωφάλαλος μέχρι να πραγματοποιηθεί η βουλή του Θεού.

Πράγματι η γυναίκα του η Ελισάβετ συνέλαβε και μετά από εννέα μήνες γέννησε γιο. Οκτώ ημέρες μετά τη γέννηση κατά την περιτομή του παιδιού οι συγγενείς, θέλησαν να του δώσουν το όνομα του πατέρα του δηλ. Ζαχαρία. Όμως ο Ζαχαρίας έγραψε επάνω στο πινακίδιο το όνομα Ιωάννης.

Αμέσως λύθηκε η γλώσσα του και όλοι οι παριστάμενοι πλημμύρισαν χαρά κι ελπίδα, διότι κατάλαβαν ότι γεννήθηκε ο Πρόδρομος της παρουσίας του αναμενόμενου Μεσσία.

Ο Ιωάννης δε διέθετε μόνο το χάρισμα της προφητείας, αλλά αξιώθηκε και τη μεγαλύτερη χαρά και τιμή. Βάπτισε το Μεσσία Χριστό, τον οποίο και ομολογούσε σ’ όλη του τη ζωή.

ιωαννης ο προδρομος βιογραφια, αγιος ιωαννης ο προδρομος για παιδια, Αποκεφαλιση του ιωαννη του προδρομου, αγιος ιωαννης 7 ιανουαριου, Αγιου ιωαννου γιορτη, Μεγαλυναριο τιμιου προδρομου, Η συναξη του προδρομου, Εικόνα Άγιος Ιωάννης ο Πρόδρομος, Άγιος Ιωάννης ο Πρόδρομος xcm, Σημαία Άγιος Ιωάννης ο Πρόδρομος, Σημαία Άγιος Ιωάννης ο Πρόδρομος, Ιωάννης ο Πρόδρομος xcm Υψηλής, ο Πρόδρομος xcm Υψηλής Αντοχής, Ιωάννης Ο Πρόδρομος x Ξύλινη, Πρόδρομος x Ξύλινη Εικόνα Άγιος, Πρόδρομος x Ξύλινη Εικόνα Άγιος, Ο Πρόδρομος x Ξύλινη Εικόνα, Ξύλινη Εικόνα Άγιος Ιωάννης Ο, Γενέθλιο του Αγίου Ιωάννη Προδρόμου, του Αγίου Ιωάννη Προδρόμου και, Το Γενέθλιο του Αγίου Ιωάννη, Αγίου Ιωάννη Προδρόμου και Βαπτιστού, Ιωάννη του Προδρόμου, ενδόξου Προφήτου Προδρόμου και Βαπτιστού, του Προδρόμου Ιουνίου, Ιωάννου του Προδρόμου, Η Γέννηση του, Ο Ιωάννης ο,