Άγιος Ευμένιος Σαριδάκης εορτάζει 23 Μαΐου

Άγιος Ευμένιος Σαριδάκης εορτάζει 23 Μαΐου

Ο Γέρων Ευμένιος γεννήθηκε το 1931 στην Εθιά Μονοφατσίου του νομού Ηρακλείου Κρήτης και ήταν το όγδοο παιδί μιας φτωχής και πιστής οικογένειας.

Έγινε μοναχός σε ηλικία 17 χρονών και δοκιμάστηκε σκληρά και από την ασθένεια της λέπρας.

Λόγω της λέπρας, ο πατήρ Ευμένιος, ήρθε στο Νοσοκομείο Λοιμωδών στην Αγία Βαρβάρα Αθηνών, όπου θεραπεύτηκε.

Η επαφή όμως με τον ανθρώπινο πόνο, τον οδήγησε να λάβει την απόφαση να παραμείνει στο Νοσοκομείο ως ιερέας, για να βοηθήσει όσο μπορούσε τους ανθρώπους που έπασχαν.

Ο ιερέας λειτουργούσε στο ναό των αγίων Αναργύρων Ιατρών Κοσμά & Δαμιανού, μέσα στο Λοιμωδών.

Ο Γέροντας Πορφύριος έλεγε για τον Γέροντα Ευμένιο:

Να πηγαίνετε να παίρνετε την ευχή του Γέροντα Ευμένιου, γιατί είναι ο κρυμμένος Άγιος των ημερών μας. Σαν τον Γέροντα Ευμένιο βρίσκει κανείς κάθε διακόσια χρόνια.

Βοήθησε τους λεπρούς του Λοιμωδών της Αγίας Βαρβάρας, όπου μπήκε ως ασθενής από λέπρα και αφού ιάθηκε, έμεινε ως ιερέας.

Στο Νοσοκομείο Λοιμωδών γνώρισε τον λεπρό άγιο μοναχό Νικηφόρο, που, αν και τυφλός από την ασθένειά του, έγινε μεγάλος πνευματικός πατέρας και δάσκαλος του Γέροντα Ευμένιου.

Η Διεύθυνση του Σταθμού, επειδή ήταν μοναχός, του παρεχώρησε μικρό κελί, δίπλα στο εκκλησάκι των Αγίων Αναργύρων, όπου διέμεινε όλη τη ζωή του.

ευμενιος σαριδακης προφητειες, ευμενιος σαριδακης βιος, ευμενιος σαριδακης θαυματα, ευμενιος σαριδακης αγιοκαταταξη, αγιος ευμενιος σαριδακης απολυτικιο, ευμενιος σαριδακης βιβλιο, της Ορθοδόξου Εκκλησίας, Ευμενίου του Νέου, Άγιος Ευμένιος Σαριδάκης Ο νέος, Άγιος της Ορθόδοξης Εκκλησίας, ο γέροντας Ευμένιος Σαριδάκης, Ανατολάς Ορθοδόξου Εκκλησίας, του Οικουμενικού Πατριαρχείου, Γέροντας Ευμένιος Σαριδάκης Ο, Γέροντας Ευμένιος Σαριδάκης Η, Ποιος ήταν ο Άγιος Ευμένιος, ο Γέροντας Ευμένιος Σαριδάκης, Γέροντας Ευμένιος Σαριδάκης, Εκκλησίας ο Κρητικός γέροντας Ευμένιος, ιστορία του λεπρού που ανακηρύχθηκε, της Εκκλησίας Κρήτης, αγιολόγιο της Ορθοδόξου Εκκλησίας συγκαταλέγεται, της Ορθοδόξου Εκκλησίας συγκαταλέγεται πλέον, Ορθοδόξου Εκκλησίας συγκαταλέγεται πλέον ο, Εκκλησίας συγκαταλέγεται πλέον ο γέροντας