Φανουρόπιτα, η παραδοσιακή Μικρασιάτικη συνταγή με 9 υλικά

Φανουρόπιτα, η παραδοσιακή Μικρασιάτικη συνταγή με 9 υλικά

Τα Υλικά που Χρειάζονται

  • 1 κούπα σπορέλαιο
  • 3 κούπες αλεύρι (που φουσκώνει μόνο του)
  • 1 κούπα ζάχαρη
  • 1 κούπα φυσικό χυμό πορτοκάλι
  • 1 κουταλάκι γλυκού σόδα
  • 1/2 κούπα καρύδι κομμένο μέτριο
  • 1/2 κούπα σταφίδα ξανθή
  • 1/2 κουταλάκι γλυκού γαρίφαλο
  • 3/4 κουταλάκι γλυκού κανέλα

Εκτέλεση

Χτυπάμε το λάδι μαζί με τη ζάχαρη μέχρι να λιώσει όσο περισσότερο γίνεται η ζάχαρη. Σε αυτό το μείγμα ρίχνουμε το πορτοκάλι που έχουμε διαλύσει τη σόδα. Συνεχίζουμε το χτύπημα για 3-4 λεπτά. (Σε αυτό το στάδιο χρησιμοποιούμε μίξερ)

Σε ένα μπολ έχουμε βάλει το αλεύρι μαζί με το γαρίφαλο, την κανέλα, το καρύδι και τη σταφίδα (την οποία έχουμε στεγνώσει ταμποναριστά για να μην σβολιάσει το αλεύρι όταν τη ρίξουμε).

Ανακατεύουμε με αναδευτήρα ή με κουτάλι το μείγμα. Δεν χρειάζεται να ξαναχρησιμοποιήσoυμε το μίξερ.

Έχουμε λαδώσει ελάχιστα το ταψί ( 28 νούμερο), γιατί ήδη το μείγμα μας έχει όσο λάδι χρειάζεται για να μην κολλήσει και απλώνουμε το μείγμα.

Βάζουμε το ταψί σε προθερμασμένο φούρνο στους 160-170 βαθμούς, ανάλογα τον φούρνο(ψήνεται και σε αντίσταση και σε αέρα) για 40-60 λεπτά.

Αφήνουμε τη φανουρόπιτα να κρυώσει και μετά την κόβουμε.

φανουρόπιτα μαμαλάκης, φανουροπιτα της γιαγιας, φανουροπιτα συνταγη εκκλησιας, Ευχη για φανουρόπιτα, Πολύ αφράτη φανουρόπιτα, Ευκολη φανουροπιτα, Ευκολη φανουροπιτα με 7 υλικα, Μυστικα για φανουροπιτα, Συνταγές για φαγητά και γλυκά, kasarolla Συνταγές για φαγητά και, Η ωραιότερη φανουρόπιτα, Φανουρόπιτα εύκολη και αφράτη, τρίβεται η φανουρόπιτα, πρέπει να προσέξετε, ingredients video directions, Για να μην, Φανουρόπιτα με υλικά, Φανουρόπιτα με υλικά, υλικά Φανουρόπιτα με, του Αγίου Φανουρίου στις,