Ανάληψη Κυρίου. Ανελθόντα εις του Ουρανούς και καθεζόμενος εκ Δεξιών του Πατρός 3′

Ανάληψη Κυρίου. Ανελθόντα εις του Ουρανούς και καθεζόμενος εκ Δεξιών του Πατρός 3′

Η Αγία και Ευλογημένη ημέρα της Αναλήψεως του Κυρίου ημών Ιησού Χριστού εις τους ουρανούς. Αυτή η ευλογία είναι πια η αρχή της Πεντηκοστής. Ο Κύριος ανέρχεται για να μας στείλει το παράκλητο Πνεύμα, όπως λέγει το τροπάριο της εορτής.

Ανυψώθηκες στη δόξα, Χριστέ Θεέ μας, αφού χαροποίησες τους μαθητές σου με την επαγγελία του Αγίου Πνεύματος και βεβαιώθηκαν από την ευλογία σου

Ο Κύριός μας Ιησούς Χριστός μετά την λαμπροφόρο Ανάστασή Του από τους νεκρούς, δεν εγκατέλειψε αμέσως τον κόσμο, αλλά συνέχισε για σαράντα ημέρες να εμφανίζεται στους μαθητές Του. Αυτές οι μεταναστάσιμες εμφανίσεις Του προς αυτούς είχαν πολύ μεγάλη σημασία. Έπρεπε οι πρώην δύσπιστοι και φοβισμένοι μαθητές να βιώσουν το γεγονός της Αναστάσεως του Διδασκάλου τους και να αποβάλλουν κάθε δισταγμό και ψήγμα απιστίας για Εκείνον.

Την τεσσαρακοστή λοιπόν ημέρα, σύμφωνα με το Ευαγγέλιο του Λουκά, ο Κύριος τους μαθητές του εξήγαγε έξω έως τη Βηθανία, στο όρος των Έλαιών όπου συνήθως προσηύχετο. Και αφού σήκωσε τα χέρια του, τους ευλόγησε και ευλογώντας τους, εχωρίσθηκε απ’ αυτούς και εφέρετο πρός τα πάνω, στον ουρανό μέχρι που τον έχασαν από τα μάτια τους. Και μετά αφού Τον προσκύνησαν επέστρεψαν στην Ιερουσαλήμ με χαρά μεγάλη και έμεναν συνεχώς στο ναό, υμνολογώντας και δοξολογώντας το Θεό.

Ο Κύριος Ιησούς Χριστός ανήλθε στους ουρανούς, αλλά δεν εγκατέλειψε το ανθρώπινο γένος, για το οποίο έχυσε το τίμιο Αίμα Του. Μπορεί να κάθισε στα δεξιά του Θεού στους ένδοξους ουρανούς, όμως η παρουσία Του εκτείνεται ως τη γη και ως τα έσχατα της δημιουργίας.

Άφησε στη γη την Εκκλησία Του, η οποία είναι το ίδιο το αναστημένο, αφθαρτοποιημένο και θεωμένο σώμα Του, για να είναι το μέσον της σωτηρίας όλων των ανθρωπίνων προσώπων, που θέλουν να σωθούν. Νοητή ψυχή του σώματός Του είναι ο Θεός Παράκλητος, το Πνεύμα της αλήθειάς, ο Οποίος επεδήμησε κατά την αγία ημέρα της Πεντηκοστής σε αυτό, για να παραμείνει ως τη συντέλεια του κόσμου.

Καὶ πάλιν ἐρχόμενον μετὰ δόξης κρῖναι ζῶντας καὶ νεκρούς, οὗ τῆς βασιλείας οὐκ ἔσται τέλος.

Αμήν Αμήν Αμήν

Παρακολουθείστε από εδώ το εκπληκτικό βίντεο για Την Ανάληψη του Κυρίου ημών Ιησού Χριστού

της αναληψεως 2023, Τι γιορταζουμε την αναληψη, αναληψη του σωτηρος, Η αναληψη του κυριου βικιπαιδεια, αναληψη ορισμος, αναληψεως γιορτη, Η αναληψη του κυριου για παιδια, Η Ανάληψη του Κυρίου, του Κυρίου Η Ανάληψη, Κυρίου Η Ανάληψη του, της ΑναλήψεωςΕπεξεργασία επεξεργασία κώδικα, Ανάληψη του Κυρίου Η, του Κυρίου Η Ανάληψη, Κυρίου Η Ανάληψη του, του Κυρίου Μεγάλη,ουρανούς και θεωρείται στην εκκλησιαστική, και θεωρείται στην εκκλησιαστική παράδοση, θεωρείται στην εκκλησιαστική παράδοση ως, εκκλησιαστική παράδοση ως η ολοκλήρωση, Χριστού στους ουρανούς και θεωρείται