Ανάληψη Κυρίου. Ανελθόντα εις του Ουρανούς και καθεζόμενος εκ Δεξιών του Πατρός 3′

Ανάληψη Κυρίου. Ανελθόντα εις του Ουρανούς και καθεζόμενος εκ Δεξιών του Πατρός 3′

Η Αγία και Ευλογημένη ημέρα της Αναλήψεως του Κυρίου ημών Ιησού Χριστού εις τους ουρανούς. Αυτή η ευλογία είναι πια η αρχή της Πεντηκοστής. Ο Κύριος ανέρχεται για να μας στείλει το παράκλητο Πνεύμα, όπως λέγει το τροπάριο της εορτής.

Ανυψώθηκες στη δόξα, Χριστέ Θεέ μας, αφού χαροποίησες τους μαθητές σου με την επαγγελία του Αγίου Πνεύματος και βεβαιώθηκαν από την ευλογία σου

Ο Κύριός μας Ιησούς Χριστός μετά την λαμπροφόρο Ανάστασή Του από τους νεκρούς, δεν εγκατέλειψε αμέσως τον κόσμο, αλλά συνέχισε για σαράντα ημέρες να εμφανίζεται στους μαθητές Του. Αυτές οι μεταναστάσιμες εμφανίσεις Του προς αυτούς είχαν πολύ μεγάλη σημασία. Έπρεπε οι πρώην δύσπιστοι και φοβισμένοι μαθητές να βιώσουν το γεγονός της Αναστάσεως του Διδασκάλου τους και να αποβάλλουν κάθε δισταγμό και ψήγμα απιστίας για Εκείνον.

Την τεσσαρακοστή λοιπόν ημέρα, σύμφωνα με το Ευαγγέλιο του Λουκά, ο Κύριος τους μαθητές του εξήγαγε έξω έως τη Βηθανία, στο όρος των Έλαιών όπου συνήθως προσηύχετο. Και αφού σήκωσε τα χέρια του, τους ευλόγησε και ευλογώντας τους, εχωρίσθηκε απ’ αυτούς και εφέρετο πρός τα πάνω, στον ουρανό μέχρι που τον έχασαν από τα μάτια τους. Και μετά αφού Τον προσκύνησαν επέστρεψαν στην Ιερουσαλήμ με χαρά μεγάλη και έμεναν συνεχώς στο ναό, υμνολογώντας και δοξολογώντας το Θεό.

Ο Κύριος Ιησούς Χριστός ανήλθε στους ουρανούς, αλλά δεν εγκατέλειψε το ανθρώπινο γένος, για το οποίο έχυσε το τίμιο Αίμα Του. Μπορεί να κάθισε στα δεξιά του Θεού στους ένδοξους ουρανούς, όμως η παρουσία Του εκτείνεται ως τη γη και ως τα έσχατα της δημιουργίας.

Άφησε στη γη την Εκκλησία Του, η οποία είναι το ίδιο το αναστημένο, αφθαρτοποιημένο και θεωμένο σώμα Του, για να είναι το μέσον της σωτηρίας όλων των ανθρωπίνων προσώπων, που θέλουν να σωθούν. Νοητή ψυχή του σώματός Του είναι ο Θεός Παράκλητος, το Πνεύμα της αλήθειάς, ο Οποίος επεδήμησε κατά την αγία ημέρα της Πεντηκοστής σε αυτό, για να παραμείνει ως τη συντέλεια του κόσμου.

Καὶ πάλιν ἐρχόμενον μετὰ δόξης κρῖναι ζῶντας καὶ νεκρούς, οὗ τῆς βασιλείας οὐκ ἔσται τέλος.

Αμήν Αμήν Αμήν

Παρακολουθείστε από εδώ το εκπληκτικό βίντεο για Την Ανάληψη του Κυρίου ημών Ιησού Χριστού

ανάληψη του κυρίου 2021,
αναληψη του κυριου εικονεσ,
αναληψη του κυριου για παιδια,
αναληψη του κυριου θεσσαλονικη,
αναληψη του κυριου στα αγγλικα,
ανάληψη κυρίου,
ανάληψη κυρίου νέου κόσμου,
αναληψη του κυριου,
η αναληψη του κυριου βικιπαιδεια,
η ανάληψη του κυρίου,
αναληψη κυριου βριλησσιων,
κήρυγμα για την ανάληψη του κυρίου,
ευχεσ για την αναληψη του κυριου,
αναληψη κυριου δραπετσωνα,
η αναληψη του κυριου εικονεσ,
εικονα αναληψη του κυριου,
η αναληψη του κυριου που εγινε,
τι ειναι η αναληψη του κυριου,
η αναληψη του κυριου,
η αναληψη του κυριου για παιδια,
ποτε εγινε η αναληψη του κυριου,
ανάληψη του χριστού,
αναληψη κυριου κορωπιου,
αναληψη κυριου νεου κοσμου προγραμμα,
αναληψη κυριου νεου κοσμου,
αναληψη κυριου νεοσ κοσμοσ,
αναληψη κυριου ραφηνα,
αναληψη κυριου σκουρτα βοιωτιασ,
αναληψη κυριου 2021,