Η Αγία Παρασκευή η Οσιομάρτυρας 26 Ιουλίου

Η Αγία Παρασκευή η Οσιομάρτυρας 26 Ιουλίου

Ο Βίος της Αγίας Παρασκευής είναι ένα πραγματικό γεγονός, που δείχνει καθαρά τον αγώνα και το μαρτύριο ενός ανθρώπου που με την υπομονή τον οδηγεί πιο κοντά στον Κύριο μας Ιησού Χριστό.

Μετά το θάνατο των γονέων της, η Παρασκευή μοίρασε όλη την περιουσία της στους φτωχούς και ανέπτυξε ιεραποστολική δραστηριότητα στην Ρώμη και στα περίχωρα της πόλης, κηρύσσοντας το λόγο του Χριστού.

Η δράση της προκάλεσε τον ειδωλολάτρη αυτοκράτορα Αντωνίνο, ο οποίος την συνέλαβε και της υποσχέθηκε υλικά αγαθά στην περίπτωση που θα θυσίαζε στα είδωλα.

Βλέποντας όμως πως η Αγία παρέμενε σταθερή στην πίστη της, την υπέβαλε στο βασανιστήριο της πυρακτωμένης περικεφαλαίας, το οποίο υπέμεινε με καρτερικότητα. Τότε ο Αντωνίνος διέταξε και την έβαλαν σε ένα λέβητα με καυτό λάδι και πίσσα.

Επειδή όμως είδε την Αγία άθικτη, πλησίασε το πρόσωπο του στον λέβητα καθώς δεν μπορούσε να εξηγήσει πώς η αγία είχε μείνει ανέπαφη για να δοκιμάσει αν πράγματι είναι καυτό, και αμέσως τυφλώθηκε. Η Αγία με προσευχή έδωσε στον Αντωνίνο το φως του, με αποτέλεσμα να πιστέψει στο Χριστό ή κατ’ άλλους να σταματήσει τους διωγμούς εναντίον τους.

Ελευθέρωσε πάντως την Αγία Παρασκευή, η οποία συνέχισε να κηρύττει το Ευαγγέλιο σε άλλα μέρη, μέχρι που έφτασε στην Ελλάδα.

Στα Τέμπη ένας ειδωλολάτρης άρχοντας την υπέβαλε σε φρικτά βασανιστήρια, τα οποία υπέμεινε καρτερικά, για να τελειωθεί με δια αποκεφαλισμού θάνατο.

αγια παρασκευη βιος, αγια παρασκευη ταφος, αγια παρασκευη βιος θαυματα, Αγια παρασκευη, Αγια παρασκευη βικιπαιδεια, Αγια παρασκευη γιορτη, αγία παρασκευή αττικής, Η αγία οσιομάρτυς του Χριστού, Αγία Παρασκευή γεννήθηκε στη Ρώμη, Η Αγία Παρασκευή γεννήθηκε στη, τηςΕπεξεργασία επεξεργασία κώδικα, επεξεργασία κώδικα Το, Ιουλίου Γιορτή σήμερα, Η Αγία Παρασκευή, αγία οσιομάρτυς του Χριστού Παρασκευή, Παρασκευή η Οσιομάρτυς Η μεγάλη, Οσιομάρτυς Η μεγάλη γιορτή της, Η μεγάλη γιορτή της Ορθοδοξίας, Αγία Παρασκευή η Οσιομάρτυς Η, φρόντισαν για την χριστιανική αγωγή, υποσχεθεί στο Θεό στην περίπτωση, για την χριστιανική αγωγή της, όπως είχαν υποσχεθεί στο Θεό, είχαν υποσχεθεί στο Θεό στην