Ποια είναι η κλίμακα του Αγίου Ιωάννη και η σημασία της 2 ‘

Ποια είναι η κλίμακα του Αγίου Ιωάννη και η σημασία της 2 ‘

Η Κλίμαξ, γνωστή και ως Κλίμαξ του Παραδείσου, έργο του Αγίου Ιωάννου του Σιναΐτου, είναι ένα από τα πλέον αγαπητά ασκητικά και πνευματικά βιβλία, όχι μόνο μεταξύ των Μοναχών αλλά και εκείνων των Χριστιανών που αγωνίζονται συνειδητά για την καταπολέμηση των παθών και την καλλιέργεια των αρετών.

Το περιεχόμενο του έργου απευθύνεται στις αφιερωμένες στον Κύριο ψυχές, που απαρνήθηκαν τα εγκόσμια και επιδιώκουν την τελείωση.

Περιγράφει τα διάφορα στάδια της ζωής τους και σαν με ένα είδος “κλίμακας” τους ανεβάζει από τα χαμηλότερα στα υψηλότερα.

Οι 30 βαθμίδες όσοι και οι Λόγοι της Κλίμακας, αρχίζοντας από την απάρνηση του μάταιου κόσμου και την αναχώρηση, καταλήγουν στην τριάδα των αρετών της αγάπης, της ελπίδας και της πίστης.

Παρά το ότι όμως η Κλίμαξ απευθύνεται στους Μοναχούς, εμπεριέχει πλήθος διδαγμάτων και για τους Χριστιανούς που ζουν στον κόσμο και ενδιαφέρονται για τη σωτήρια της ψυχής τους.

Γιατί έννοιες όπως μετάνοια, λύπη, υπακοή, μνήμη θανάτου, αοργησία, μνησικακία, σιωπή, προσευχή, νηστεία, πίστη, ελπίδα, αγάπη κ.ά. βοηθούν στην αντιμετώπιση των παθών και στην απόκτηση της αρετής.

Κλιμαξ ιωαννου μεταφραση pdf, Η κλιμαξ του ιωαννη βιβλιο, Η κλίμακα του ιωάννη pdf, αγιος ιωαννης της κλιμακος διδαχες, Η κλιμακα των αρετων, Σιναΐτη συγγραφέα της Κλίμακος προβάλει, ΣΥΝΤΟΜΟΣ ΒΙΟΓΡΑΦΙΑ ΤΟΥ ΜΑΚΑΡΙΟΥ ΙΩΑΝΝΟΥ, Αγίου Ιωάννη του Σιναΐτη συγγραφέα, του Σιναΐτη συγγραφέα της Κλίμακος, Ιωάννη του Σιναΐτη συγγραφέα της, της Κλίμακος προβάλει η Εκκλησία, κλιμακα του αγιου ιωαννη, Αγίου Ιωάννου του Σιναΐτου, ασκητική μορφή του Αγίου Ιωάννη, Την Δ Κυριακή των Νηστειών, Δ Κυριακή των Νηστειών η, του Αγίου Ιωάννη Σιναΐτη