Τα Εισόδια της Θεοτόκου 21 Νοεμβρίου

Τα Εισόδια της Θεοτόκου 21 Νοεμβρίου. Εορτάζουμε και τιμούμε το γεγονός ότι εισήλθε στα Άγια των Αγίων γυναίκα. Επειδή το επέτρεψε η Χάρις του Θεού για το Μέγα Προορισμό Της.

Όπως γνωρίζουμε η Παναγία Θεοτόκος, γεννήθηκε από γονείς γηραιούς, τον Ιωακείμ και την Άννα, που είχαν παρακαλέσει με πολύ πόνο το Θεό να τους δώσει ένα τέκνο και να το αφιερώσουν στο Ναό Του. Πραγματικά, αυτό και έκαναν. Όταν η Μαρία έγινε τριών ετών την έφεραν οι ίδιοι οι γονείς της στο Ναό και την παρέδωσαν στα χέρια του Αρχιερέα Ζαχαρία.

Αυτός την αγκάλιασε, την ευλόγησε και είπε: «Εμεγάλυνε ο Κύριος το όνομά σου σε όλες τις γενεές. Με σένα θα ευλογηθούν τα έθνη και ο Κύριος θα λυτρώσει τους υιούς του Ισραήλ».

Ανέβασε την τριετή Μαρία στα Άγια των Αγίων, στον ιερότερο χώρο του Ναού, όπου εισερχόταν μόνο ο Αρχιερέας μια φορά το χρόνο. Αυτό έγινε με την παραχώρηση του Θεού κατά το άγιο θέλημά Του. Διότι έμελλε να γεννηθεί ο Θεάνθρωπος Ιησούς Χριστός από αυτήν για τη σωτηρία του κόσμου.

Αυτό το θέμα διαλεύκανε ο Ζαχαρίας λέγοντας στο λαό ότι ο Θεός του γνωστοποίησε ποιο είναι το θέλημά Του και αυτό είναι να εισέλθει η Παρθένος Μαρία στα Άγια των Αγίων. Μετά τη γέννηση του Κυρίου από τη Θεοτόκο, ο Ζαχαρίας τη συναρίθμησε και πάλι μαζί με τις άλλες παρθένες που ζούσαν σε ιδιαίτερο χώρο του Ναού, όπως αναφέρει ο Μέγας Βασίλειος.

Η είσοδος της Θεοτόκου στο Ναό είναι το προοίμιο της εύνοιας του Θεού στους ανθρώπους, η προαγγελία του Χριστού και η πραγματοποίηση του σχεδίου της Θείας οικονομίας για τη σωτηρία του κόσμου.

τα εισοδια της θεοτοκου για παιδια, τα εισοδια της θεοτοκου απολυτικιο, γιορτες της θεοτοκου, Εισοδια τησ θεοτοκου ευχεσ, Εισοδια τησ θεοτοκου αγγλικα, 21 νοεμβρίου τα εισόδια τησ θεοτόκου, Εισοδια τι σημαινει, Τι γιορταζουμε 21 νοεμβριου, Εισόδια της Θεοτόκου Τα, Τι γιορτάζουμε σήμερα Δευτέρα Νοεμβρίου, Τι γιορταζουμε 21 νοεμβριουΘεοτόκου Τι γιορτάζουμε σήμερα Δευτέρα, Εισόδια της Θεοτόκου Τι γιορτάζουμε, της Θεοτόκου Τι γιορτάζουμε σήμερα, Εισόδια της Θεοτόκου Τι, της Θεοτόκου Εισόδια, Θεοτόκου Εισόδια της, Τα Εισόδια της Υπεραγίας Θεοτόκου, με τα Εισόδια της Θεοτόκου, της Υπεραγίας Θεοτόκου,