Άγιος Παΐσιος ο Αγιορείτης, εορτάζει 12 Ιουλίου

Άγιος Παΐσιος ο Αγιορείτης, εορτάζει 12 Ιουλίου

Ο Όσιος πατήρ Παΐσιος ο Αγιορείτης γεννήθηκε από ευλαβείς γονείς, τον Πρόδρομο και την Ευλαμπία Ενζεπίδη, στα Φάρασα της Καππαδοκίας στις 25 Ιουλίου του 1924.

Λίγες μέρες πριν από τη φυγή των Φαρασιωτών από την πατρώα γη για την Ελλάδα.

Στη βάπτισή του, ο Όσιος Αρσένιος ο Καππαδόκης, ο πλήρης ημερών και αγιότητος βίου κοσμούμενος ιερέας των Φαράσων, τον ονόμασε Αρσένιο.

Ήθελε “να τον αφήσει καλόγερο στο πόδι του” όπως είχε προβλέψει.

Στις 13 Ιανουαρίου 2015 συνήλθε η Αγία και Ιερά Σύνοδος του Οικουμενικού Πατριαρχείου και αποφάσισε την κατάταξη του μοναχού Παϊσίου του Αγιορείτου στο Αγιολόγιο της Ορθόδοξης Εκκλησίας.

Στις 2 Νοεμβρίου 2017, ο Άγιος Παΐσιος ο Αγιορείτης, ανακηρύχθηκε προστάτης του όπλου των Διαβιβάσεων στον ελληνικό στρατό.

Ο πρώτος στην Ελλάδα ενοριακός ναός που είναι αφιερωμένος στον Άγιο είναι εκείνος που βρίσκεται στη Νέα Έφεσο Πιερίας

Σοφα λογια αγιου παισιου, Προφητεια παισιου για κορονοιο, Οικογενεια αγιου παισιου, αγ παισιος σειρα, άγιος παΐσιος από τα φάρασα στον ουρανό, Ερτ αγιοσ παισιοσ, Απολυτικιο αγιου παισιου pdf, Η ζωη του αγιου παισιου ταινια, agios paisios o agioreitis Ο, Αγίου Παϊσίου του Αγιορείτου, Άγιος Παΐσιος ο Αγιορείτης, χρόνιαΕπεξεργασία επεξεργασία κώδικα, ΑΓΙΟΣ ΠΑΙΣΙΟΣ Ο ΑΓΙΟΡΕΙΤΗΣ, Ναού του Αγίου Παϊσίου, ΑΓΙΟΡΕΙΤΗΣ Άγιος Παΐσιος ο Αγιορείτης, Άγιος Παΐσιος ο Αγιορείτης Συλλογικό, Παΐσιος ο Αγιορείτης Συλλογικό έργο, ΠΑΙΣΙΟΣ Ο ΑΓΙΟΡΕΙΤΗΣ Άγιος Παΐσιος, Αγίου Παϊσίου του Αγιορείτου, agioreitis Ο Άγιος Παΐσιος ο, paisios o agioreitis Ο Άγιος, του Αγίου Παϊσίου,