Το μικρότερο εκκλησάκι της Ελλάδας είναι στον Όρμο της Πειραϊκής. 1′

Το μικρότερο εκκλησάκι της Ελλάδας είναι στον Όρμο της Πειραϊκής. 1′

Στην περιοχή της Πειραϊκής, μερικά μέτρα πιο πέρα από τα πολυτραγουδισμένα της βράχια, βρίσκεται το Εκκλησάκι του Αγίου Νικολάου. Είναι το μικρό στρογγυλό εκκλησάκι που υπάρχει στην περιοχή της Πειραϊκής πάνω από το λιμανάκι.

Το μικρό λιμανάκι πάνω στο οποίο έχει κτισθεί, είναι γνωστό με το προσωνύμιο του ¨Μπαϊκούτση”. Πάνω ακριβώς από το εκκλησάκι στο πλάτωμα, βρίσκεται το μνημείο του Αφανούς ναύτη ή όπως το αποκαλούν όλοι ο Σταυρός της Πειραϊκής.

Το μικρότερο εκκλησάκι της Ελλάδας

Στο λιμανάκι βρίσκονται και τα γραφεία του τοπικού συλλόγου αλιέων, ενώ το καρνάγιο που επισκευάζονται οι ψαρόβαρκες κάνει γραφικό το τοπίο θυμίζοντας νησί.

Το εκκλησάκι του Αγίου Νικολάου λειτουργεί κανονικά, ενώ εκεί γίνονται γάμοι, βαπτίσεις και δοξολογίες τις αντίστοιχες μέρες.

Σας παραθέτουμε φωτογραφίες από το εσωτερικό.

αγιος νικολαος πειραικη τηλεφωνο, Ξωκλησια για γαμο σε νησια, Τα ωραιοτερα ξωκλησια, Ξωκλησια διπλα στη θαλασσα αττικη, Ξωκλήσια, Εκκλησακια σε βουνο, παραθαλάσσια εκκλησάκια στα νότια προάστια, λιμάνι του Πειραιά, από το βιβλίο του, στην περιοχή του, παράξενες εκκλησίες της Ελλάδας, Άγιος Νικόλαος Ανάβυσσος, της Ελλάδας που, στα βράχια της, την Αθήνα και, του Αρχαιολογικού Μουσείου, της Δσης Δημοσίων Σχέσεων