Αγιορείτικη Σαλάτα με Κρίταμο Ιεράς Μονής Ξενοφώντος
Συνταγή των Αγιορειτών για Σαλάτα που είναι ένα ολόκληρο γεύμα ιδίως το καλοκαίρι. Δεν μας ζεσταίνει και συνδυάζεται εκπληκτικά με το Τσίπουρο από το Άγιο όρος
Προχωράμε στην Εκτέλεση της Συνταγής
Αφού έχουμε όλα τα παραπάνω υλικά
Total Time: 15 minutes
Κριθαροκουλούρες
Βρέχουμε ελαφρώς τις κριθαροκουλούρες κάτω από τη βρύση και τις σπάμε με τα χέρια μας σε μια μεγάλη σαλατιέρα. Ρίχνουμε την τριμμένη ντομάτα, αλατίζουμε και ανακατεύουμε
.
Κόβουμε τα Λαχανικά
Κόβουμε τις ντομάτες, το αγγούρι, το κρεμμύδι και την πιπεριά πάνω από τις κουλούρες και αλατίζουμε.
Τελιώνουμε την Συνταγή
Ρίχνουμε την κάππαρη, τις ελιές, τη φέτα κομμένη σε κύβους. Πασπαλίζουμε γενναία με ρίγανη και τέλος βάζουμε τα κρίταμα και το ελαιόλαδο
.